Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie
Markiezenspecialist sinds 1957 Gratis advies aan huis Gratis offerte 5 jaar garantie
Natuurlijk krijgt u in de winter te maken met sneeuw, wind, regen en soms hagel. Het is bijna logisch dat u daar uw zonwering zo goed mogelijk tegen beschermd. Maar hoe zit dat in de zomer? Zijn er bepaalde omstandigheden die u extra in de gaten moet houden, of zaken die u niet mag vergeten? In dit artikel beantwoorden wij drie vragen die te maken met uw zonwering en de zonnige buitenlucht.
Vraag: “Mijn buren houden ervan om te barbecueën, maar wij komen in de rook te zitten. Is dit schadelijk voor mijn zonwering, of kan de rook erin trekken?”
Antwoord: het is niet zozeer schadelijk, meer vervelend. Roet kan eventueel vlekken achterlaten, zeker als u een lichte kleur doek heeft. Houd dit dus in de gaten. Wat u ook doet, ga nooit zelf onder de zonwering barbecueën. Er is dan namelijk brandgevaar!
Vraag: “Verrast door een zomerse bui, en het terrasscherm was nog uitgeklapt! Wat moeten we nu doen?”
Antwoord: een lichte regenbui kan meestal geen kwaad, en heeft over het algemeen geen invloed op de duurzaamheid en sterkte van uw zonwering. Let tegenwoordig wel op met de hevige hoosbuien, waarbij u binnen de kortste keren tientallen liters water in uw doek heeft staan. In het gunstigste geval breekt er dan een uitvalarm, maar uw zonwering kan ook blijvende schade oplopen. Het doek kan bijvoorbeeld uitrekken en gaan ‘lubberen’. Over het algemeen trekt dit niet meer weg.
Vraag: “Heerlijk, de zon schijnt: maar kan mijn doek hierdoor verkleuren?”
De acryl doeken van Dickson, Tibelly en Sattler zijn in de massa gekleurd. Dat wil zeggen: als je een weefdraad pakt en die doormidden snijdt, is hij door en door gekleurd. Als je vezels achteraf kleurt, zijn ze van binnen nog wit en heeft alleen de buitenkant van de draad een kleur gekregen. Zonwering is speciaal ontworpen om in de zon te kunnen hangen en deze uiteraard te weren. Het doek beschermt niet alleen tegen hinderlijk licht en schadelijke UV-straling, maar is zelf ook beschermd tegen verkleuring van de zon. U kunt er dus gewoon van blijven genieten!
Heeft u nog andere vragen over uw zonwering? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem rechtstreeks contact met ons op!